Scheidsrechter

G.H. Briene

Accommodatie

Onbekend

Alblasserdam zette een regelrechte bekerstunt neer door met 4-1 te winnen van het twee klassen hoger spelende Oranje Wit. “Een lekkere uitslag zo kort voor de feestdagen”, stelde trainer Dennis Schoonewil tevreden vast.

De thuisploeg speelde fris van de lever en kwam op voorsprong door Mustafa Erol. Nog voor rust maakte Oranje Wit gelijk. Kort na de pauze zette Damien Buwalda Alblasserdam op 2-1. De Dordtse opponent probeerde met veel pressie opnieuw de gelijkmaker te forceren, maar erg veel indruk maakte men daar niet mee op de thuisclub. Nadat Glenn de Jong met een ‘streep’ van zeker 35 meter de stand op 3-1 had bepaald was het boeiende duel gespeeld. De mooiste treffer moest echter nog volgen. In de 89e minuut versloeg Damien Buwalda de ver uitgelopen Dordtse keeper met een boogbal van zeker 50 meter afstand: een ‘beauty’ van het zuiverste water.

Verslag: regio-voetbal