Bas Verhoevenweg 5
2952BV
ALBLASSERDAM
tel. 078-6930575

ALBLASSERDAM • VVAC kreeg zaterdag genoeg kansen op minimaal een punt tegen subtopper Alblasserdam, maar verzuimde de trekker over te halen. Uiteindelijk stond er na negentig minuten een 2-1 nederlaag op het scorebord.

Alblasserdam was in de eerste helft de bovenliggende partij, zonder goed te voetballen. Na 24 minuten kregen de Damdorpers een ideale kans om op 1-0 te komen, maar Leroy Naaktgeboren zag zijn strafschop worden gestopt door de uitstekende VVAC-doelman Matthijs de Hoop. Later in de wedstrijd zou de Ottolandse goalie dat kunststukje herhalen, ditmaal op een elfmeterinzet van Alblasserdammer Glenn de Jong.

Het was Umut Takac die de thuisploeg met een op een voorzet lijkend flankschot op 1-0 bracht, gevolgd door de 2-0 van invaller Frank Hendriks.

Vier op een rij
In de slotfase slaagde VVAC’s gevaarlijkste man Joran Houweling er (eindelijk) in de 2-1 te scoren. “We hadden eerder in de tweede helft al een paar dotten van kansen gemist”, baalde VVAC-trainer Maarten de Bruijne, die opnieuw nogal wat spelers miste. “Als die ballen er in waren gegaan hadden we hier met een remise van het veld kunnen lopen.”

Alblasserdam-coach Dennis Schoonewil toonde zich content met de driepunter. “De vierde op rij Geweldig was het allemaal niet, maar punten zijn punten!”

verslag: regio-voetbal