Bas Verhoevenweg 5
2952BV
ALBLASSERDAM
tel. 078-6930575

ALBLASSERDAM • Alblasserdam klopte GRC 14, vorig seizoen nog eersteklasser, met 3-2 en staat als promovendus inmiddels knap derde in 2H.

Alblasserdam, dat op een zonnig sportpark Souburgh niet al te overtuigend startte, moest reeds in de 8e minuut een tegentreffer noteren. Een 0-1 achterstand vanuit zwak ingrijpen van de oranje-witte defensie.

Vanaf dat moment was het trainer Umut Takac die zijn spelers naar voren dirigeerde. Na diverse aanvalsgolven van Alblasserdam was het Jort de Bruin die in de 44e minuut met een schot vanaf de rand van het zestienmetergebied de gelijkmaker in de touwen joeg (1-1). Dit was tevens de ruststand.

Na de rust een frisser en beter Alblasserdam dat echter tot de zestigste minuut moest wachten op de 2-1 voorsprong. Ansu Camara kopte de bal na een perfecte voorzet keurig binnen. Na een onachtzaamheid in de verdediging van Alblasserdam wist GRC 14 knap te profiteren en stond, geheel tegen de verhouding in, de 2-2 op het scorebord.

Alblasserdam ging echter niet bij de pakken neerzitten en het was wachten op wederom een goal. In de 78e minuut werd dit wachten al beloond. Samet Gorer kon met een mooi afstandsschot de verdiende en winnende 3-2 binnen schieten. Een tevreden trainer Umut Takac vond dat zijn ploeg ondanks de twee tegengoals wederom een goede prestatie had geleverd en een verdiende overwinning had bijgeschreven.

Verslag: regio-voetbal