Scheidsrechter

B. van Belzen

Accommodatie

Onbekend

ALBLASSERDAM - Alblasserdam en VVAC kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Daarmee zagen de Putbewoners in de onderste regionen SV Meerkerk twee punten uitlopen. De Damdorpers beginnen inmiddels angstvallig naar de streep te kijken, al is het gat nog behoorlijk.

Beide trainers vonden het een terechte uitslag. "Het was van onze kant een goede teamprestatie", vond VVAC-trainer Marten Boverhof. "Zeker ten opzichte van de zeperd tegen IFC."

Zijn collega Dennis Schoonewil zag een slechte wedstrijd. "Al vond ik ons wel de betere."

Gemiste strafschop
Door een vrije trap te verlengen zette Jelle de Wit de bezoekers op voorsprong. VVAC raakte het daarna een beetje kwijt en zag Alblasserdam via Glenn de Jong langszij komen.

Bart Koomans kreeg vanaf elf meter een uitgelezen mogelijkheid om zijn ploeg weer op voorsprong te zetten maar doelman Pieter Lerensveld bracht redding.''

Basisdebuut
"We dachten in de tweede helft door te kunnen trekken", gaf Schoonewil aan. "Maar eigenlijk voetbalde de lamme tegen de blinde. We moeten nu zelfs met een schuin oog naar beneden gaan kijken, al is er nog een gat van acht punten."

Boverhof zag zijn ploeg na rust geconcentreerd spelen. Bovendien liet hij de zestienjarige Lennart Houweling op zijn verjaardag debuteren in de basis bij VVAC. "Hij kreeg een dikke plus. Het is leuk om zulk talent te brengen."

Verslag: regio-voetbal