Bas Verhoevenweg 5
2952BV
ALBLASSERDAM
tel. 078-6930575

ALBLASSERDAM • Tot twee keer toe ontsnapte Umut Takac aan de bewaking van zijn Streefkerkse cipier en even zo veel keren was het raak. Alblasserdam won de derby met het elftal van trainer Pieter Lagendijk met 2-1.

“Taai ploegje, dat Streefkerk”, stelde Alblasserdam-trainer Dennis Schoonewil na afloop vast. “Ze spelen voetbal dat je het beste als ‘direct’ kunt betitelen. Veel lange ballen en een hoop strijdlust.”

Dat klopte als een bus. Streefkerk, dat liefst zeven potentiële basisspelers moest missen en met een piepjonge verdediging aantrad, vocht negentig minuten lang voor een resultaat.

“Ik heb genoten van de inzet”, stelde Pieter Lagendijk tevreden vast. “Jammer alleen dat we onszelf daarvoor niet wisten te belonen.”

De gasten kwamen in de 45 minuut nog wél op voorsprong door Joël Baas die profiteerde van matig omschakelen van Alblasserdam. Na rust zette de thuisclub, die vooral vóór rust vijf honderd procent scoringskansen om zeep had gebracht, de zaken via Takac recht.

Verslag: regio-voetbal