Jeugdbeleid

De vereniging heeft als beleid om een structuur neer te zetten waar zowel recreatief als prestatie gericht voetbal kan worden bedreven, zodat er voor een ieder de mogelijkheid is om mee te doen binnen hun eigen mogelijkheden. Duidelijke structuur en communicatie binnen de vereniging als wel naar ouders toe is daarin cruciaal en zorgt voor duidelijkheid en rust voor iedereen. Dit is een belangrijke pilaar binnen de vereniging waar erg veel aandacht aan wordt gegeven. Dit heeft bijvoorbeeld geresulteerd dat er steeds meer groepen binnen de onderbouw zijn ontstaan, wat een fantastische basis creëert voor de algehele doorgroei naar de bovenbouw in de jeugd en uiteindelijk richting de senioren. VVA streeft namelijk naar een gezellige en grote vereniging waarbij het motto is om spelers via de Jeugdopleiding uiteindelijk door te kunnen laten stromen naar de senioren teams.

Voetbalopleiding
Gedurende het jeugdvoetbal ontwikkelen kinderen zich op zowel sociaal, fysiek als wel op technisch vlak. Het is daarmee belangrijk dat het aanbod van de oefenstof hierop afgestemd wordt. Het begint allemaal met meester worden over de bal bij bijvoorbeeld de Mini groepen, vanwaar er steeds verdere persoonlijke ontwikkeling wordt gestimuleerd vanuit de speler om vervolgens ook het teamverband steeds meer aandacht te geven. De jeugdopleiding heeft een specifieke opbouw gedurende de eerste 5 jaren waarbij op half veld wordt gespeeld, om daarna op een heel veld het resterende deel van de jeugdopleiding te vervolgen.

Door de hele Jeugd binnen VVA hebben we een aantal belangrijke speerpunten hoog in vaandel staan, namelijk:
Plezier, Ontwikkeling op ieder zijn eigen niveau, Teamsport uitoefenen en juiste normen en waarden met elkaar naleven.

Evenementen
Binnen de Jeugd van VVA worden er gedurende het jaar verschillende evenementen georganiseerd. Dit kunnen voetbal gerichte events zijn, zoals Clinics voor wel- en niet leden en jeugdtoernooien, maar ook bijvoorbeeld sinterklaasfeest, bingo, bowlen, tentenkamp voor Onder 13 en Onder 15.

Meer informatie? Kennismaken?
Nieuwe leden zijn altijd welkom bij de vereniging om eens een kijkje te komen nemen. Er kan bij VVA altijd vrijblijvend een aantal keer meegetraind worden met een elftal om te zien en ervaren hoe het is bij de vereniging. We organiseren regelmatig voetbalclinics waar niet-leden ook van harte welkom zijn.