Dreef 71
2825AN
BERKENWOUDE
tel. 0182-362867

BERKENWOUDE • Dankzij een 1-2 overwinning uit bij FC Perkouw blijft Alblasserdam in het spoor van 3C-lijstaanvoerder De Alblas. Met nog drie duels te gaan is het verschiet tussen de ‘Souburghse buren’ exact één punt in Oud-Alblasser voordeel.

In de eerste helft toonden zowel het in zware degradatiezorgen, maar de laatste weken sterk opgeleefde, FC Perkouw als Alblasserdam attractief veldspel. Hert was Jarno Butter die de thuisclub na een minuut of tien op een 1-0 voorsprong bracht. Lang mochten trainer Marc van der Zee en zijn mannen niet genieten van de voordelige marge. Alblasserdam kwam namelijk binnen negentig seconden op 1-1 door een wonderbaarlijk fraaie halve omhaal van Ralph Hofwegen. Vlak voor rust sloegen de gasten opnieuw toe, ditmaal met en machtig afstandsschot van Jaimy Bravenboer: 1-2.

FC Perkouw wenste zich echter niet gewonnen te geven en perste er na rust een imponerende portie ‘powervoetbal’ uit waarop Alblasserdam het antwoord moest schuldig blijven. De verdiende gelijkmaker bleef echter uit voor de Berkenwoudse elf. Zo kwam het op de titel azende Alblasserdam met de schrik vrij en hield het zijn dromen intact.

verslag: regio-voetbal