Bas Verhoevenweg 5
2952BV
ALBLASSERDAM
tel. 078-6930575

ALBLASSERDAM • Alblasserdam heeft een knappe 3-0 overwinning geboekt op Wieldrecht. Door de overwinning kan de ploeg weer omhoog kijken op de ranglijst.

Daar waar Alblasserdam vorige week nog het hoofd moest buigen tegen koploper Papendrecht, was het zaterdag de oranje-witte brigade van Umut Takac die de lakens uitdeelde. Alblasserdam was vanaf het startsignaal meteen de bovenliggende partij. De spelers hadden zich voorgenomen om er een goede partij van te maken en in die opzet slaagde men aardig.

Van meet af aan werd er goed druk gezet op de Dordtse opponent en in de 22ste minuut kon Dogukan Senol, na een prima vrije trap van Leroy Naaktgeboren, de verdiende 1-0 scoren. Dit was tevens de ruststand. Ook na de rust was Alblasserdam de betere ploeg en had het Wieldrecht aardig in zijn greep. In de 65ste minuut werd, na uitstekend werk van Ansu Camara, de 2-0 binnengeschoten. Deze keer stond het vizier bij Bradley de la Croix scherp.

Penalty
In de 71ste minuut deelde Alblasserdam de genadeklap uit. Na een overtreding in de zestien, die door de arbiter bestraft werd met een directe rode kaart en een penalty, was het aanvoerder Naaktgeboren die wel raad wist met deze strafschop. De linkspoot knalde de bal met overtuiging achter de Wieldrecht goalie en de wedstrijd was gespeeld. Een dubbel en dwars verdiende overwinning waar trainer Umut Takac met trots op terug kijkt.

verslag: regio-voetbal