Datum

14 februari 2017 20:00

Accommodatie

Onbekend

GORINCHEM - In een spectaculaire 1/16e finale van de EM Cup trok SVW dinsdagavond tegen tweedeklasser Alblasserdam aan het langste eind. Een zeker lijkende 3-1 voorsprong verdween als sneeuw voor de zon, waarna uitblinker Daniel Alexander in de slotfase alsnog de bevrijdende winnende treffer binnen schoot: 4-3.

De streepjes sliepen nog in de beginfase -de wedstrijd begon later omdat er geen scheidsrechter aanwezig was, arbiter Collé loste dit op- en stonden in no time met 0-1 achter. Gepruts achterin stelde Okan Arslan in staat de bal op te pikken en in de verre hoek raak te schieten, 0-1.

SVW verwerkte deze domper echter heel snel en rechtte de rug. De aanval werd gezocht en hoewel er veelvuldig slordig werd opgebouwd door de thuisclub, waren de intenties duidelijk. SVW ging op jacht naar doelpunten. En die kwamen er. In de 19e minuut moest doelman Pascal Jonker nog wel redding brengen op een inzet van Okan Arslan, maar daarna was het SVW dat de klok sloeg. Na een kwart wedstrijd kopte Menno Dekker een grote kans over het doel. In de 33e minuut zeilde een afstandsschot van Ahmed Kelifa nog net over het doel, maar het bleek een voorbode voor wat ging komen. Drie minuten later punterde Fitim Meha de gelijkmaker achter doelman Schutte, 1-1.

SVW was op dat moment los en het was Ahmed Kelifa, die nog voor rust de 2-1 van dichtbij intikte.

Veel wissels
Na rust werd er volop gewisseld door beide trainers. SVW bouwde de voorsprong na ruim een uur spelen uit en bracht de marge op twee. Daniel Alexander werd door Menno Dekker de diepte in gestuurd. Daniel omspeelde de doelman en prikte de 3-1 binnen.

Alblasserdam, hekkensluiter in de westelijke 2e klasse, leek rijp voor de sloop, maar niets was minder waar. SVW werd nerveus en begon grote fouten te maken in de achterhoede. Vlak na de 3-1 werd de marge alweer tot één goal teruggebracht. Maarten de Zeeuw joeg de bal van net buiten de zestien meter zo de kruising in, 3-2.

Alblasserdam rook bloed en begon meer en meer aan te dringen. Murat Elibol stoomde in de 74e minuut op door het centrum en zag Jonker redding brengen op zijn inzet. Een minuut later stond het alsnog 3-3. Invaller Peter van der Woerd schoot de bal binnenkant paal in de verre hoek raak.

Opluchting
Nu was SVW even de kluts kwijt en nam David Chen de eigen doelman per ongeluk onder vuur. Jonker redde met een uiterste krachtsinspanning op die ongelukkige inzet. Net toen het doelpuntrijke spektakelstuk leek uit te draaien op strafschoppen, was daar Daniel Alexander. Een knap een-tweetje door het centrum van Alblasserdamse defensie werd beheerst afgerond door Daniel, 4-3. De opluchting was groot in het Gorcumse kamp na de winnende treffer. SVW plaatst zich met deze zege voor de 1/8e finale van de EM Cup.

Bron: regio-voetbal