Scheidsrechter

S.W.A.J. van Westing

Accommodatie

Onbekend

KINDERDIJK - De eerste echte derby in de derde klasse C leverde De Zwerver en Alblasserdam allebei een punt op: het werd 2-2 op De Schans.

Met die uitslag mocht De Zwerver het gelukkigst zijn. De vanwege serieuze blessureperikelen kwalitatief gekortwiekte ploeg van trainer Edward Knook voetbalde naar vermogen, maar miste duidelijk de inbreng van Guido Luijten (zware enkelblessure), Jort van Meerkerk (zeker tot aan de winterstop niet inzetbaar) en Tom van der Linden (haakte in de warming up af met liesproblemen).

"Kwalitatief lever je dan wel wat in", stelde Knook volkomen terecht. "De jongens die wél speelden hebben het echter voortreffelijk gedaan. Ze verdienen een groot compliment voor hun inzet."

Kaas van het brood eten
De Zwerver slaagde er in inderdaad in het maximale te presteren tegen een Alblasserdam dat wél een elftal op de been kon brengen met enkele begenadigde voetballers. Inam Quliyev, Umut Takac en Carlo Diaz - om een paar voorbeelden te noemen - lieten zich echter veelal de kaas van het brood weten door hun aanmerkelijk minder getalenteerde tegenstanders, waardoor de damdorpers hun meerwaarde te weinig wisten te benutten.

"We vergaten te voetballen", had ook Alblasserdam-trainer Dennis Schoonewil gezien. "En we maakten het ons nog eens extra moeilijk door te slordig met de kansen om te gaan. Wat dat betreft kan ik met bewondering naar De Zwerver kijken: twee kansen, twee goals. Da's dodelijk effectief."

Fanatiek
De eerste van die twee doelpunten viel in de twaalfde minuut en werd gescoord door Redouan El Akchaoui. na ruim een half uur spelen werkte Leroy Naaktgeboren - hij haalde wél zijn normale niveau een vrije trap hard en laag tegen de touwen: 1-1. Deze goal viel in het midden van een fase waarin Alblasserdam fanatiek ten aanval trok en De Zwerver in aanvallend opzicht niets wist uit te richten

Tot aan de rust bleef het spelbeeld zo, dus leek de verwachting gerechtvaardigd dat de gasten na de thee zouden doordrukken. De praktijk zag er echter anders uit. In de 49ste minuut maakte Abdel Es Soualhi gebruik van onzeker keeperswerk van Siggy Schutte: 2-1. Lang mocht De Zwerver niet genieten van de  geflatteerde voorsprong, want Inam Quliyev zorgde in de 61ste minuut uit een snelle aanval voor de 2-2 eindstand.

Modale derdeklasser
Het puntverlies leverde Alblasserdam averij op in de race om de titel in 3C. Immers concurrenten als De Alblas en ZBC'97 wonnen hun duels wel. De Zwerver zou zich normaal gesproken ook gaan mengen in de strijd om de bovenste plekken, maar lijkt vanwege het langdurig ontbreken van enkele sterkhouders pas op de plaats te moeten maken.

Een hard gelag voor trainer Edward Knook. Zonder zijn 'sterren' is De Zwerver niet meer dan een modaal derdeklasseteam.

Bron: regio-voetbal