Industrieweg 3
3351LB
PAPENDRECHT
tel. 078-6150106

PAPENDRECHT • Papendrecht heeft de eerste periodetitel in 2H gepakt. Dat ging niet vanzelf, maar uiteindelijk was de 3-0 derbyzege op Alblasserdam dik verdiend.

Alblasserdam had zich duidelijk  aangepast aan de offensieve speelwijze van Papendrecht. Met een verdedigingslinie van vijf man achterop, was trainer Umut Takac voor een resultaat naar Papendrecht afgereisd. De oranje-witte equipe was bij voorbaat niet van plan om zich door Papendrecht te laten aftroeven.

Ondanks een licht speloverwicht van Papendrecht was het Alblasserdam dat in de eerste helft door daadkrachtig ingrijpen van onder andere aanvoerder Ahmet Kuyucu en de goed meevoetballende doelverdediger  Ahmet Erol de nul op het scorebord hield.

Tegenhouden
In de tweede helft was het Papendrecht dat steeds sterker werd; Alblasserdam moest beperken tot tegenhouden. Ansu Camara kon door zijn medespelers niet of nauwelijks worden bereikt. De fysiek sterke spits werd, op het moment dat hij aan de bal kwam door, door de twee ‘horzels’ Ruiz en Baars aardig aan banden gelegd.

Alblasserdam, dat het fysiek en conditioneel steeds meer moest afleggen, kreeg nauwelijks doelkansen en het was vooral Papendrecht dat steeds beter in de wedstrijd kwam. Een paar goede doelpogingen ten spijt bleef de 0-0 op het scorebord staan. In de 77e minuut was het verzet dan eindelijk gebroken. Na een prima aanvallende actie en even zo goede voorzet van Jarden van Ek werd de bal, die in eerste instantie op de paal belandde, door Djerrel Saffignani feilloos binnen geschoten.

Moegestreden
Alblasserdam kreeg een minuut na deze treffer een ideale kans om de tegentreffer op het scorebord te zetten. Ansu Camara ontglipte deze keer wel aan zijn vaste bewakers, maar wist in een 1-op-1 situatie met de Papendrecht-goalie niet tot scoren te komen.

Een moegestreden Alblasserdam, dat in de omschakeling erg slordig werd, werd in de 85e minuut door een snelle uitbraak van Jay Luciano op een 2-0 achterstand gezet. Dezelfde Luciano kon na deze goal en een prima steekpass in de 87e minuut ook de 3-0 en zijn tweede van deze middag bijschrijven.

Vanaf dat moment was Alblasserdam het helemaal kwijt en stonden de paal, lat en keeper Erol een grotere Papendrechtse voorsprong in de weg.

Alblasserdam-trainer Umut Takac: “We hebben gestreden, ons min of meer aangepast aan de koploper en moeten helaas constateren dat Papendrecht de terechte winnaar was vandaag, ze staan niet voor niets bovenaan.”

Steeds dominanter
Een tevreden en blije Papendrecht-trainer Johan Sturrus was, ondanks een matige eerste helft, trots op het behaalde resultaat. “We zijn de gehele wedstrijd goed bij de les gebleven en hebben nauwelijks kansen weggegeven. We werden naarmate de wedstrijd vorderde steeds dominanter en het was wachten op de eerste goal. Toen deze goal viel was het verzet bij de tegenpartij gebroken.”

Toen vlak na de wedstrijd bekend werd dat runner-up EBOH met een gelijkspel bij Woudrichem twee dure punten verspeeld had en de Papendrechtse voorsprong nu vier punten is, kon de feestvreugde in alle hevigheid worden ingezet.

Verslag: regio-voetbal